Tranced​ans

Wat is het?

Trancedans is dansen van binnenuit. Door het dansen wordt je levenskracht wakker gemaakt en schud je dagelijkse beslommeringen van je af. Je gaat uit je hoofd, voorbij het denken. Tijd verdwijnt. Je stelt je open en kunt dicht(er) bij jezelf komen en ontdekken wie je nog meer bent.   Door te dansen kun je bijvoorbeeld inzichten krijgen, contact maken met diepere lagen van jezelf, voor heling, om spirit helpers te ontmoeten of gewoon omdat het heerlijk is :-)  Waar je ook voor danst, trancedans is een oeroude techniek die nog steeds diep in ons leeft en werkt.

Praktisch:

Graag van te voren aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Mark Hoek: 06-13209556 Voor nieuwe deelnemers is de inloop vanaf 19.30 voor uitleg, begin dansen 20.00 uur (de deur sluit echt om 20.00 uur) Afronding avond ongeveer 22.15 uur   Het is goed je eigen blinddoek mee te nemen, voor het geval je die niet hebt zijn er blinddoeken aanwezig. Draag makkelijk zittende kleding zodat je vrij kunt bewegen Neem een dekentje mee voor tijdens de integratiefase

Hoe werkt het?

Je krijgt een blinddoek en het is fijn als je van te voren een intentie hebt waarvoor je wilt dansen. Alle deelnemers zoeken een plekje in de zaal, je kunt op sokken of blote voeten dansen.  Tijdens de opening van het trancedansen doen we een korte oefening om verbinding te maken met jezelf.  Daarna mag je je intentie uitspreken in gedachte, doe je de blinddoek op en volgen een paar korte rondes met een ademhalingstechniek die helpt om sneller in trance te raken.  Trance kan door iedereen anders worden ervaren. Je kunt bijvoorbeeld beelden zien, opgaan in het dansen, diepe emoties beleven, inzichten krijgen, of in extase raken. Dan worden de spirit helpers en windrichtingen aangeroepen ter begeleiding.
Aansluitend begint de muziek te spelen, een mengeling van wereld muziek, dynamische percussie, ritmes, helende dance en alles daar tussenin. Je bent vrij om te bewegen zoals jij dat wilt. De duisternis van de blinddoek zorgt ervoor dat je helemaal kunt opgaan in het dansen. Geen zorgen of je het goed doet of wat anderen van je denken. De zaal is rondom afgeschermd met yoga matjes, zodra je op een matje stapt weet je dat je een stap terug moet doen. Aan het einde van het dansen volgt er een monotoon geluid en ga je op een matje liggen om de ervaringen te laten integreren. Een wakker-maak-muziekje  helpt je om weer terug te komen. Daarna drinken we gezamenlijk een kopje thee en kun je, als je wilt, wat delen over je danservaring.    

Nieuwsgierig ?

Op mixcloud staan enkele trancedansen die je zelf kunt afspelen.
Het is niet hetzelfde als in een groep maar fijn als je thuis in je eigen ruimte wilt dansen.
Let wel trancedansen met een blinddoek kan intensief zijn en is niet aan te raden als je niet lekker in je vel zit.