Blue Flower

Jaartraining sjamanisme
Een reis naar persoonlijke ontwikkeling & energetische bewustwording

Sjamanisme is de oudste vorm van spiritualiteit. Het gaat terug naar de oorsprong van het hele bestaan. Het sjamanisme grijpt terug op deze bron en verbindt ons weer met de herinnering aan wat we wezenlijk zijn.

Het is onze altijddurende levensreis met haar verschillende (onzichtbare) dimensies en realiteiten. Alles is doordrongen van dezelfde 'spirit', een bewustzijn, een energie die door alles stroomt. Dat maakt dat we met het hele bestaan in verbinding zijn en met alles kunnen communiceren. Sjamanisme bevat technieken om contact te maken met deze werelden. 

Wat is het?

In deze jaartraining ontwikkel je spirituele kennis en energetische bewustwording. rituele beleving. Met unieke sjamanistische technieken worden mystieke ervaringen voor verdieping opgedaan, waar je de rest van je leven lessen uit kunt halen. Het sjamanisme heeft een grote rijkdom aan technieken, rituelen en prachtige krachtvoorwerpen. Hier leer je mee werken; je onderzoekt je innerlijke wereld en leert de geestelijke wereld kennen.

Hierdoor ontwikkel je je persoonlijk en word je steeds meer bewust van je eigen kracht en de energieën om je heen. Je gaat de wereld op een andere manier waarnemen en beleven. Deze training geeft hierbij een kader en veilige bedding om je ervaringen te kunnen plaatsen en integreren.

Het is een ervaringsgerichte en theoretische training waarin je leert te vertrouwen op je eigen ondervindingen, intuïtie en spirit. Dit levert de basis voor een bewuster leven waarin je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven. Je hervindt je plek in de grote cirkel en ervaart het bestaan met meer diepte en inhoud.

Hoe werkt het?

Met een vaste groep mede cursisten kom je maandelijks een weekend bij elkaar. Ieder weekend heeft een thema waarmee gewerkt wordt, maar er wordt op de dag zelf altijd nog even afgestemd wat nodig is voor de groep.
We zitten / werken voornamelijk in een ceremoniële cirkel. Er zijn matjes, dekens, kussens en stoelen aanwezig om het je aangenaam te maken. Er wordt gewerkt met o.a. drum, ratel, kristallen, kracht objecten, kruiden, muziek en klank.

In de lessen worden diverse sjamanistische oefeningen geleerd en initiaties ondergaan. Deze worden theoretisch onderbouwd en verder uitgelegd. Oefeningen doe je samen of individueel, en kun je vervolgens thuis verder oefenen als huiswerk. Er is altijd gelegenheid om aantekeningen te maken, vragen te stellen of je ervaring te delen. Zo kun je alle lesstof integreren en eigen maken.

Wat heel fijn is, is dat er ruimte en aandacht wordt gegeven aan persoonlijke processen die ontstaan tijdens de jaartraining. Je leert niet alleen van de training zelf, maar ook van elkaars ervaringen. Ook al zijn we met een groep, de nadruk ligt op je individuele ontwikkeling. 

Tussen de middag bereiden we gezamenlijk een heerlijke lunch en rond 17.00 uur ’s middags ronden we de dag weer af.

Wat leer je?

Een greep uit het programma: Je leert te gronden, je aura te reinigen en beschermen tegen alles wat niet bij jou hoort. Je verbindt je met je spirit en intuïtie, en traint en verstevigt je eigen “sacred space”. Je leert een sjamanistische ochtend meditatie.

Door je relatie met je levensboom, je krachtdier, kristallen, de vier windrichtingen en het medicijnwiel leer je over healing en innerlijke processen. Je leert diverse technieken en zult verschillende inwijdingen ontvangen die jouw lichtfrequentie verhogen.

Voor wie is deze training?

Voor iedereen die zich meer met zichzelf wil verbinden en ontwikkelen, en zich aangetrokken voelt tot het sjamanisme.