Blue Flower

Jaartraining jaar 2

Het 2e jaar staat in het teken van transformatie, heling en ontmaskering.

Het eerste jaar is vaak wennen aan alle nieuwe inzichten en realisaties en heeft de mind het vaak moeilijk om alles een plek te geven. Vaak wil het hoofd weer terug naar hoe het was, maar toch vind het energetisch bewustzijn gaandeweg zijn weg en is je leven echt veranderd.

In het 2e jaar wordt je uitgenodigd om de controle van het denken steeds meer los te laten en je dieper te vestigen in het vertrouwen in het bestaan. 

Op deze reis kom je diepere schaduw stukken tegen die worden blootgelegd. Door deze te helen of te transformeren leer je jezelf steeds beter kennen, waardoor je meer voor jezelf gaat staan.  

Het 2e jaar bestaat uit 7 blokken ieder met een thema.

1e blok - Van angst naar levenskracht

Angsten beperken onze mogelijkheden om voluit te leven. In dit blok zoeken en onderzoeken we onze angsten. We inventariseren ze en gaan dan de confrontatie met onze angsten aan.  

Door middel van het sjamanistische ritueel “de konijnenjacht” worden angsten bevrijd en kan je levenskracht weer vrij stromen.

 

 “iedereen heeft kracht, een innerlijk vuur.  Het is aan jou of je dat vuur voedt met je dromen en ze daarin verbrand en daarmee je angsten bekrachtigd of dat je het vuur voedt met je angsten en ze daarin verbrandt en daarmee je dromen bekrachtigd.” 

Black Bear

2e blok - Seksualiteit 

Seksualiteit wordt vaak zo ver weg gestopt dat het heel lastig is om jezelf te laten stromen en echt te genieten en zonder dat is vervulling heel moeilijk. In dit blok doen we een ritueel om pijn/ oude pijn ivm met seksualiteit te helen. Pijn die vaak ontstaat doordat je niet uit liefde maar vanuit angst en obsessie seks hebt waardoor je over je eigen of andermans grenzen heen gaat. Als het verleden dan losgelaten is dan wordt de seksuele energie wakker gemaakt om schaamteloos te kunnen genieten. Daarbij kan triggerpoint releases gebruikt worden. Dit is allemaal puur energetisch, met kleren aan. 

3e blok - Soul-retrieval

Soul-retrieval is misschien wel de meest bekende sjamanistische healing techniek die er is. De sjamaan gaat op reis om ziele stukken op te halen en die vervolgens in het lichaam te blazen. 

4e blok - Schaduw werk

Naarmate er steeds meer geheeld is en het leven makkelijker en prettiger wordt valt het vaak op dat sommige stukken geen zin hebben om te groeien of te veranderen. Onze schaduw laat vaak ons een stukje groeien maar als het ik echt in gevaar komt dan stapt het op de rem. Op een gegeven moment wordt dat heel lastig want aan de ene kant doe je van alles om te groeien en aan de andere kant sta je op de rem. Dat uit zich dan in het dagelijks leven door zelf-sabotage, in ongelukjes en allerlei andere dingen die dan steeds weer mis gaan. Dat toch in het licht te zetten en kiezen om dat aan te pakken is vaak verontrustend en ook heel bevrijdend. Technieken die gebruikt kunnen worden zijn de Smokey mirror een oud sjamanistisch ritueel, de Ghost Killing dance een speciale trancedans, van demon to daemon een tibetaans boeddhistisch ritueel.

5e en 6e blok - Healing technieken 1 en 2 

Diverse healing technieken zoals extracties, gedachten patroon verwijderen, trigger points releases en eventueel de heart opening en de thymus tap. Stuk voor stuk krachtige technieken die diep kunnen doorwerken.

7e blok - Maskerdans 

Het maken van een masker is heel bijzonder. Het hele jaar werk je hier naar toe, het oude los te laten en te transformeren. Schaduwstukken aan het licht te brengen en weer constructief mee te laten doen. Met het masker zet je een stap naar waar je naartoe wilt, wie je werkelijk wilt zijn. Je geeft het vorm en gaat dat tot leven dansen en dan laat je die energie door je heen stromen, je laat het je vormen en neemt het in eigendom. De dans van het leven. Naast de blokken kun je met de overige activiteiten van Bearcreek voor de halve prijs meedoen, zoals de trancedans, de zweethut en de klankhealing. Dat werkt heel goed als extra ondersteuning en integratie.