Jaartraining sjamanisme
1e jaar

Een reis voor persoonlijke ontwikkeling & energetische bewustwording

Sjamanisme is de oudste vorm van spiritualiteit. Het gaat terug naar de oorsprong van het hele bestaan. Het sjamanisme grijpt terug op deze bron en verbindt ons weer met de herinnering aan wat we wezenlijk zijn.

Het is onze altijddurende levensreis met haar verschillende (onzichtbare) dimensies en realiteiten. Alles is doordrongen van dezelfde 'spirit', een bewustzijn, een energie die door alles stroomt. Dat maakt dat we met het hele bestaan in verbinding zijn en met alles kunnen communiceren. Sjamanisme bevat technieken om contact te maken met deze werelden. 

informatie avond Sjamanistische jaartraining.

De sjamanistische jaartraining is een bijzondere en intensieve training. Mocht je er over na denken om die te gaan doen dan is het fijn om eerst kennis te maken. Op deze avond kun je dan je vragen stellen en natuurlijk zullen we ook een oefening doen zodat je alvast een voorproefje krijgt.
Datum: zaterdag 9 september 2023 van 20:00 - 22:150 uur, toegang gratis. 

Wat is het?

In deze jaartraining ontwikkel je spirituele kennis en energetische bewustwording. rituele beleving. Met unieke sjamanistische technieken worden mystieke ervaringen voor verdieping opgedaan, waar je de rest van je leven lessen uit kunt halen. Het sjamanisme heeft een grote rijkdom aan technieken, rituelen en prachtige krachtvoorwerpen. Hier leer je mee werken; je onderzoekt je innerlijke wereld en leert de geestelijke wereld kennen.

Hierdoor ontwikkel je je persoonlijk en word je steeds meer bewust van je eigen kracht en de energieën om je heen. Je gaat de wereld op een andere manier waarnemen en beleven. Deze training geeft hierbij een kader en veilige bedding om je ervaringen te kunnen plaatsen en integreren.

 Het is een ervaringsgerichte en theoretische training waarin je leert te vertrouwen op je eigen ondervindingen, intuïtie en spirit. Dit levert de basis voor een bewuster leven waarin je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven. Je hervindt je plek in de grote cirkel en ervaart het bestaan met meer diepte en inhoud.

Hoe werkt het?

Met een vaste groep mede cursisten kom je maandelijks een weekend bij elkaar. Ieder weekend heeft een thema waarmee gewerkt wordt, maar er wordt op de dag zelf altijd nog even afgestemd wat nodig is voor de groep.
We zitten / werken voornamelijk in een ceremoniële cirkel. Er zijn matjes, dekens, kussens en stoelen aanwezig om het je aangenaam te maken. Er wordt gewerkt met o.a. drum, ratel, kristallen, kracht objecten, kruiden, muziek en klank. In de lessen worden diverse sjamanistische oefeningen geleerd en initiaties ondergaan. Deze worden theoretisch onderbouwd en verder uitgelegd. Oefeningen doe je samen of individueel, en kun je vervolgens thuis verder oefenen als huiswerk. Er is altijd gelegenheid om aantekeningen te maken, vragen te stellen of je ervaring te delen. Zo kun je alle lesstof integreren en eigen maken.

Wat heel fijn is, is dat er ruimte en aandacht wordt gegeven aan persoonlijke processen die ontstaan tijdens de jaartraining. Je leert niet alleen van de training zelf, maar ook van elkaars ervaringen. Ook al zijn we met een groep, de nadruk ligt op je individuele ontwikkeling.

Tussen de middag bereiden we gezamenlijk een heerlijke lunch en rond 17.00 uur ’s middags ronden we de dag weer af.

Wat leer je?

Een greep uit het programma: Je leert te gronden, je aura te reinigen en beschermen tegen alles wat niet bij jou hoort. Je verbindt je met je spirit en intuïtie, en traint en verstevigt je eigen “sacred space”. Je leert een sjamanistische ochtend meditatie.

Door je relatie met je levensboom, je krachtdier, kristallen, de vier windrichtingen en het medicijnwiel leer je over healing en innerlijke processen. Je leert diverse technieken en zult verschillende inwijdingen ontvangen die jouw lichtfrequentie verhogen.

Voor wie is deze training?

Voor iedereen die zich meer met zichzelf wil verbinden en ontwikkelen, en zich aangetrokken voelt tot het sjamanisme.


Docent Mark  - Eagle Eye

Van jongs af ben ik bezig geweest met de bedoeling en betekenis van het bestaan. Vanuit die zoektocht ben ik met diverse spirituele richtingen in aanraking gekomen, altijd op zoek naar ware kennis. 

Toen ik in 1994 in contact kwam met het sjamanisme voelde dat als thuiskomen. Gelijktijdig kwam ik in aanraking met de zweethut ceremonie. In eerste instantie werd ik vuur hoeder, daarna ben ik zelf zweethutten gaan geven. 

Mijn opleiding kreeg ik in de VS, bij spirituele leraren Black Bear en Christopher Beaver. Ik heb bij hen geleerd dat alles energie is. Dat ook je schaduwkanten eigenlijk stukken energie zijn die je in kracht om kunt zetten. Hun unieke manier van lesgeven is confronterend, humorvol en altijd op een liefdevolle wijze. Dit is een leidraad voor mijn eigen leven geworden, maar ook voor mijn manier van onderwijzen. 

Vanaf 2003 ben ik gaan trancedansen. In de training bij Wilbert Alix kreeg ik mijn eerste visioen, die richting aan mijn leven gaf. Hierna ben ik begonnen met het geven van trancedans-lessen voor groepen, iets wat ik nog steeds met ontzettend veel plezier doe.   Vanaf 2004 ben ik mij intensief bezig gaan houden met de Susquehannock benadering, die uitgaat van je sterkste kant, de liefde voor het bestaan en de spirits. Deze heeft mij enorm geraakt en een diep vertrouwen in het bestaan gegeven. Als beoefenaar van het sjamanisme sla ik een brug te slaan tussen oeroude kennis en de huidige maatschappij. Ik help en leer mensen door middel van sjamanistische technieken en rituelen om tot hun ware potentieel te komen.
Dat we mogen stralen. Mark Hoek - Eagle Eye


Praktisch

De training bestaat uit acht blokken die in het weekend worden gegeven, ongeveer om de vier weken.

Data eerste jaar 2023/2024:

      7 - 8 okt        - basis
     11 -  12 nov    - krachtdier
    23 - 24 dec      - medicijnwiel
     13 - 14 jan       - ceremonie en kristallen
     10 - 11 feb       - chakra’s
     9 - 10 maart    - healing
    13 - 14 april      - transformatie
    18 - 19 mei        - manifestatie

De tijden zijn: zaterdag en Zondag van 10.00 tot ongeveer 17.00
De lessen vinden plaats in Bergen NH.

Kosten voor een jaar zijn € 2250,- incl btw en lunch. Overnachting is mogelijk op de plek in eenvoudige logies. Er is een vroegboekkorting van € 100,- als je betaalt voor 1 september.

Er is een gratis informatieavond op vrijdag 9 september 2023 van 20:00- 22:15.