Jaartraining sjamanisme
2e jaar

Integratie in het dagelijks leven

Het 2e jaar staat in het teken van transformatie, heling en ontmaskering. Het eerste jaar is vaak wennen aan alle nieuwe inzichten en realisaes en hee de mind het vaak moeilijk om alles een plek te geven. Vaak wil het hoofd weer terug naar hoe het was, maar toch vind het energesch bewustzijn gaandeweg zijn weg en is je leven echt veranderd. In het 2e jaar wordt je uitgenodigd om de controle van het denken steeds meer los te laten en je dieper te vesgen in het vertrouwen in het bestaan. Op deze reis kom je diepere schaduw stukken tegen die worden blootgelegd. Door deze te helen of te transformeren leer je jezelf steeds beter kennen en ga je meer stralen, waardoor je meer voor jezelf gaat staan. Het 2e jaar bestaat uit 7 blokken ieder met een thema.

Van angst naar levenskracht - de konijnenjacht

In dit blok zoeken en onderzoeken we onze angsten, deze beperken onze mogelijkheden om voluit te leven. We inventariseren ze en gaan de confrontatie met ze aan.
Door middel van het sjamanistische ​ritueel “de ​​konijnenjacht” worden angsten bevrijd en kan je levenskracht weer vrij stromen.

Sexualiteit

Seksualiteit wordt vaak zo ver weg gestopt dat het heel lastig is om je zelf te laten stromen en echt te genieten en zonder dat is vervulling heel moeilijk. In dit blok doen we een ritueel om pijn/ oude pijn ivm met seksualiteit te helen. Pijn die vaak ontstaat doordat je niet uit liefde maar vanuit angst en obsessie seks hebt waardoor je over je eigen of andermans grenzen heen gaat.
Als het verleden dan losgelaten is dan wordt de seksuele energie wakker gemaakt om schaamteloos te kunnen genieten. Daarbij kan triggerpoint releases gebruikt worden. 
Dit is allemaal puur energetisch, met kleren aan.

Schaduwwerk

Naarmate er steeds meer geheeld is en het leven makkelijker en prettiger wordt valt het vaak op dat sommige stukken geen zin hebben om te groeien of te veranderen. Onze schaduw laat vaak ons een stukje groeien maar als het ik echt in gevaar komt dan stapt het op de rem. Op een gegeven moment wordt dat heel lastig want aan de ene kant doe je van alles om te groeien en aan de andere kant sta je op de rem. Dat uit zich dan in het dagelijks leven door zelf-sabotage, in ongelukjes en allerlei andere dingen die dan steeds weer mis gaan. Dat toch in het licht te zetten en kiezen om dat aan te pakken is vaak verontrustend en ook heel bevrijdend.
Technieken die gebruikt kunnen worden zijn de Smokey mirror een oud sjamanistisch ritueel, de Ghost Killing dance een speciale trancedans, van demon to daemon een tibetaans boeddhistisch ritueel.

Soul Retrieval

Soul retrieval is een oude sjamanistische healing techniek. In een soul retrieval haal je verloren stukken ziel op voor iemand anders.
Soms is een ervaring zo heftig dat een stuk van jezelf zich afsplitst en hier, in dit leven, niet meer aanwezig wil zijn. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld een ongeluk, geweld, misbruik, ziekte, het overlijden van een dierbare, alles wat overweldigend is.
Zo’n stuk vertrekt dan naar een van de drie werelden, de boven-, midden- of onderwereld. Hierdoor ontstaat een gevoel van niet meer compleet te zijn, nooit helemaal vervuld te kunnen raken en niet goed aanwezig te zijn. Het lukt je niet om die leegte op te vullen. Zo’n verlangen kan je soms je hele leven achtervolgen.
In dit blok maak je kennis en oefen je met de techniek om deze verdwenen stukken op te halen voor iemand anders en die dan weer terug te geven. Dit is een bijzondere ervaring, zeker als het iets is wat iemand al een hele tijd mist. 

Healing technieken I & II

In deze twee blokken leer je vier sjamanistische healing technieken uit de Black Bear lijn. Sommige ervan zijn zeer krachtig en in potentie levensveranderend. Een sjamanistische healing uitvoeren of ondergaan, is voorbij het denken gaan. Het raakt je hele wezen en brengt je terug naar een meer natuurlijk evenwicht.
Blok 1
Energetische koorden verwijderen
Koorden zijn energetische verbindingen met andere personen. Verbindingen die je energie kosten waardoor energie weglekt. Het verwijderen van deze belastende koorden verbreekt het patroon waarin je gevangen zit en geeft ruimte om een relatie opnieuw te bekijken.
Etherische chirurgie - het verwijderen van blokkades op het etherische niveau
Energetische blokkades in het etherische lichaam zorgen ervoor dat de energie niet goed kan doorstromen en op een bepaald vlak stagneert. Na het verwijderen van een blokkade is het goed om de energie een zetje in de goede richting te geven door een zogenaamde 'soul imprint' te activeren.
Blok 2
Gedachtepatronen verwijderen
Gedachtepatronen zijn zinnetjes die je constant herhaalt. Je wordt daardoor beperkt en gevangen gehouden in een bepaalde kijk op de wereld (bijvoorbeeld: ‘ik kan het toch niet’). Het verwijderen hiervan is een kunst op zich, maar kan heel bevrijdend zijn.
Thymus tap
Een super intensieve catharsis ademtechniek om diepe overlevingsangsten op een cellulair niveau los te laten.

Maskerdans

Het maken van een masker is heel bijzonder.
Het hele jaar werk je hier naar toe, het oude los te laten en te transformeren. Schaduwstukken aan het licht te brengen en weer constructief mee te laten doen.
Met het masker zet je een stap naar waar je naar toe wilt, Wie je werkelijk wilt zijn. Je geeft het vorm en gaat dat tot leven dansen dan laat je die energie door je heen stromen, je laat het je vormen en neemt het in eigendom. De dans van het leven.