Van angst naar levenskracht - de konijnenjacht

Korte tekst

In dit blok zoeken en onderzoeken we onze angsten, deze beperken onze mogelijkheden om voluit te leven. We inventariseren ze en gaan de confrontatie met ze aan.  Door middel van het sjamanistische ritueel “de konijnenjacht” worden angsten bevrijd en kan je levenskracht weer vrij stromen.

Lange tekst workshop / website 

Angsten beperken onze mogelijkheden om voluit te leven. In deze workshop  zoeken en onderzoeken we onze angsten. We inventariseren ze en gaan dan de confrontatie met ze aan.   Een angst houdt je gevangen in een bepaalde situatie waardoor je machteloos voelt. Het zorgt ervoor dat de angst macht over jou heeft. Als je verder kijkt, blijkt dat je zelf je angsten voedt, waardoor ze in stand gehouden worden.
Vaak doe je dat om je achter te verschuilen, je houdt je klein en hoeft geen verantwoordelijk te nemen voor dat thema. Door de confrontatie met je angsten aan te gaan krijg je de keus om te kiezen of je vanuit angst of liefde wilt leven. De konijnenjacht is een sjamanistische ritueel om de energie die je in angst stopt vrij te maken en om te zetten in levensvreugde.

Hoe werkt het?

Op deze intensieve dag werk je aan je angsten. Je komt je angsten onder ogen door een journey om ze vervolgens te tekenen. 

De angsten worden tot leven gebracht door te trommelen. Je krijgt ruimte ze te onderzoeken, wat hun aard is, hoe ze eruit zien en wat hun invloed is op je leven. Als je er klaar voor bent begint het ritueel “de konijnenjacht” . 

“iedereen heeft kracht, een innerlijk vuur.  Het is aan jou of je dat vuur voedt met je dromen en ze daarin verbrand en daarmee je angsten bekrachtigd of dat je het vuur voedt met je angsten en ze daarin verbrandt en daarmee je dromen bekrachtigd.”  Black Bear

Praktisch:

Trek makkelijke kleren aan.
Neem eventueel een dekentje en kussentje mee.